Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@22:56:27 GMT

هتل آسمان؛ نماد تخلف مسئولان وقت است

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۷۵۸۷

هتل آسمان؛ نماد تخلف مسئولان وقت است

افسانه خواست‌خدایی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی شورای شهر شیراز گفت: متروپل نماد بی‌تدبیری و بی‌کفایتی برخی مسئولان شهری است و این خطر برای هتل آسمان در شهر شیراز نیز وجود دارد، چراکه اینان نه نماد تخلف مالک بلکه نماد تخلف مسئولان وقت است.

او با بیان اینکه امروز حدوداً بیست سال است که از زمان مجوز اولیه هتل آسمان می‌گذرد هتلی که پایه و بنیادش بر اساس تخلف و چالش بنا شد، افزود: هتلی که سرمایه‌گذار آن معتقد است که با امضای همه مسئولان وقت مجوزات لازم مجموعه را با این ارتفاع و شرایط را گرفته‌است و در نهایت این مجوز‌های شهرداری بود که هتل آسمان را بر پا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواست‌خدایی با بیان اینکه امروز حادثه متروپل زنگ خطری برای مدیران شهری به‌جهت عدم رعایت استاندارد‌ها در ساخت و ساز و ضرورت هوشیاری همه مسئولان است، عنوان کرد: هتلی که پس از آتش‌سوزی هر لحظه در معرض فروریختن است، آسمان‌خراشی که به دلیل مخدوش کردن جلوه‌های بصری غرب ارگ کریم‌خان زند هیچ جایگاهی در بین گردشگران نخواهد داشت و امروز کسانی که برخلاف ضوابط و چارچوب اقدام به صدور مجوز کرده و با زیر پا گذاشتن حفظ حریم آثار تاریخی در برابر این نوع تخلفات اغماض کردند باید به مردم پاسخ‌گو باشند.

او با بیان اینکه مشابه این ساخت وساز‌های غیرمجاز در شهر شیراز کم نیست، افزود: ساختمان‌های لوکس شهرک برف فروشان در بلوار حسینی هاشمی از جمله آن‌ها است که به‌جهت قرارگیری در خط گسل زلزله هر لحظه در معرض بزرگ‌ترین فاجعه‌ها است که امروز شهرداری باید به جدیت جلو این‌گونه تخلفات را بگیرد و انگیزه مالی را با حفظ جان شهروندان معامله نکند.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر شیراز در ادامه نطق خود به اقدام شهرداری درباره فرهنگسرای حکمت و شهروند پرداخت و افزود: فرهنگسرای حکمت و شهروند به جهت قیاس و ظرفیت جزء سه فرهنگسرای بزرگ مقیاس این شهر محسوب می‌شود که متاسفانه علیرغم تذکرات کمیسیون فرهنگی مبنی بر جلوگیری از تبدیل و تغییر کاربری این فرهنگسرا‌ها به ساختمان اداری در هفته گذشته مجوز تبدیل فضای فرهنگسرا به شهرداری منطقه ۱۰ داده شده است.

خواست خدایی بیان کرد: به استناد مصوبه ۲۵۸ سال ۱۳۸۶ شورای اسلامی شهر هر گونه استفاده از فرهنگسرا‌ها به عنوان محل استقرار پرسنل اداری زیرمجموعه شهرداری ممنوع و فرهنگسرا‌ها صرفاً جهت انجام فعالیت‌های فرهنگی است و صراحت این مصوبه کفایت تعیین تکلیف این موضوع را برای شهرداری دارد ضمن اینکه در جلسه ۳۶ و ۳۹ کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر موضوع توقف تغییر کاربری فرهنگسرا به شهرداری ابلاغ شد.

او با بیان اینکه فرهنگ به مثابه روح نظام اجتماعی است و فرهنگسرا‌ها در محلات ظرفیت فرهنگ‌سازی دارند، گفت: فرهنگسرای شهروند در منطقه ۷ شهرداری شیراز تنها فرهنگسرای بزرگ مقیاس در این منطقه کم برخوردار است و تذکر می‌دهم که مردم این منطقه را از تنها زیرساخت فرهنگی خودشان محروم نکنید همچنین فرهنگسرای حکمت در منطقه در نوع خود کم نظیر و حتی بی‌نظیر است و تنها دلخوشی فرهنگی مردم شهرک گلستان محسوب می‌شود و پیشنهاد شهرداری جهت جایگزین کردن چند ساختمان و کوچک به جای آن جایگزین مناسبی برای آن محسوب نمی‌شود.

خواست‌خدایی عنوان کرد: عدم سیاست‌گذاری مناسب در سنوات گذشته و عدم برنامه‌ریزی مبنی بر استفاده صحیح از ظرفیت این فرهنگسرا‌ها در جهت منافع مردم یکی از دلایل این گونه تصمیمات ناپخته است و اگر سازمان فرهنگی شهرداری هر چه سریع‌تر برنامه کاربردی جهت در اختیار قرار دادن فرهنگسرا‌ها سرا‌های محلات مجموعه‌های ورزشی و ... به شورا ارائه ندهد شورا در این موضوع تصمیم مناسب اتخاذ می‌کند.

او از سکوت مصلحتی سازمان فرهنگی شهرداری نسبت به واگذاری فرهنگسرا‌ها انتقاد کرد و گفت: انتظار می‌رفت پافشاری برای جلوگیری از تبدیل فرهنگ‌سرا‌ها از طرف سازمان فرهنگی شهرداری شیراز صورت می‌گرفت که متأسفانه امروز با سکوت مصلحتی این بزرگواران روبه‌رو هستیم.

خواست‌خدایی با طرح این سوال از شهردار که آیا وقت آن نرسیده که برنامه زمان‌بندی خود را جهت حل مشکلات زیرساختی شهر پروژه‌های عمرانی بزرگ مقیاس و مناطق به شورا ارائه دهید، افزود: امروز مناطق یازده‌گانه شهرداری به‌جهت عدم تزریق مالی در کوچک‌ترین اقدامات خدماتی خود به شهروندان درمانده‌اند چه رسد به این‌که توان کار عمرانی در منطقه داشته باشند، در حالی که ایجاد انگیزه و خدمت صادقانه در مناطق جهت خدمت‌گزاری هر چه بهتر به مردم مستلزم نگاه همه‌جانبه به مشکلات در مناطق شهرداری است.

عضو شورای شهر شیراز با اشاره به لیست منتشر شده جهت تبدیل وضعیت استخدامی شهرداری، گفت: از شهرداری تقاضا می‌شود توضیحات لازم برای در اولویت قرارگرفتن این افراد را به شورا ارائه دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای شهر شیراز هتل آسمان شیراز خواست خدایی فرهنگسرا ها شهر شیراز هتل آسمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۷۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد

اوج شکوفایی طبیعت شیراز در ماه اردیبهشت است، شیراز در اردیبهشت سرسبز و تماشایی است و عطر بهار نارنج در باغ‌ها و خیابان‌های این شهر باعث شده است بسیاری از افراد بگویند اردیبهشت در شیراز معنی می‌شود و اردیبهشت را ماه شیراز بدانند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، در زمان حمله مغول به ایران، شیراز از شهرهایی بود که از این حمله جان سالم به در برد، به همین دلیل به مامنی برای هنرمندان و دانشمندان تبدیل شد.

در همین دوره بود که مکتب نگارگری شیراز متولد شد و آثار نگارگری ارزشمندی خلق شدند، علاوه بر این شعرایی چون سعدی و حافظ و فیلسوفانی چون ملاصدرا شیرازی در همین شهر رشد و نمو پیدا کردند.

احداث کتابخانه بسیار بزرگی در زمان عضدالدوله دیلمی که کتاب‌های علمی مختلفی را در دل خود جای داده بود و باعث شده بود تا شیراز برای قرن‌ها با عنوان دارالعلم و برج اولیا شناخته شود، دلیل محکم دیگری است که این شهر را شهر فرهنگ و ادب و هنر دانست.

نام شیراز حتی در مهرهایی که از محوطه تاریخی قصر ابونصر در کنار دشت شیراز به دست آمده هم دیده می‌شود، قدمت این مهرها به اواخر دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی برمی‌گردند.

چگونه روز شیراز نام‌گذاری شد

در تقویم، سال به چهار فصل تقسیم می‌شد که اول و میانه هر فصل را جشن می‌گرفتند، روز ۱۵ اردیبهشت به عنوان جشن میانه بهار، به بهاربد معروف است که از جشن‌های اصلی ایران باستان شناخته می‌شود به اعتقاد زرتشتیان در این روز، زرتشت پیام‌آور اهورامزدا است.

و چه روزی بهتر از پانزدهم اردیبهشت که نه تنها مصادف با یک جشن باستانی است، بلکه زیباترین ماه سال در شیراز هم محسوب می‌شود، هوای خنک و عالی، دشت‌های پر از گل و پیچیدن عطر بهار نارنج در کوچه پس کوچه‌های شیراز، اردیبهشت را تبدیل به یکی از بهترین زمان‌های سفر به شیراز تبدیل کرده است.

واضح است که هدف از برگزاری روز شیراز، شناساندن هرچه بیشتر جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، ادبی و هنری شیراز است، این کار باعث رونق بیشتر گردشگری این منطقه می‌شود، نکته مهمی که در اینجا کمتر به آن توجه شده این است که برگزاری چنین رویدادهایی باعث می‌شود مردم با آداب و رسوم و سنت‌های مختلف شیرازی‌های بیشتر آشنا شوند.

ماجرای ثبت پانزدهم اردیبهشت به نام «روز شیراز» چند سال پیش برمی‌گردد، در آغاز دهه ۸۰ شمسی شورای شهر آن هنگام، پیشنهاد نام‌گذاری روزی را به نام شیراز در تقویم ملی ایران ارائه کرد و این پیشنهاد به تأیید مجلس رسید و این روز با نام شیراز ثبت شد؛ این نخستین بار بود که یکی از شهرهای ایران به صورت رسمی برای خود صاحب روز شد.

ویژگی‌های فرهنگی شهر شیراز چیزی کم از جنبه تاریخی آن ندارد و مصداق این موضوع را می‌توان احداث کتابخانه بزرگی در زمان عضدالدوله دیلمی دانست که کتاب‌های متعددی از علوم روز را در خود جای داده بود، شاید به همین دلیل باشد که شیراز برای قرن‌ها به دارالعلم و برج اولیا معروف بوده است، تا جایی که سعدی، شاعر و جهانگرد شیرازی، گفته بود:

چه شام و چه مصر و چه بر و چه بحر همه روستایند و شیراز شهر

اهمیت شیرازی بودن را نیز می‌توان در این بیت از همام تبریزی درک کرد که می‌گوید:

همام را سخن دلنشین و شیرین است ولی چه سود که بیچاره نیست شیرازی

یکی دیگر از ویژگی‌های فرهنگی شهر را می‌توان شکل‌گیری مکتب شیراز دانست در واقع مصون‌ماندن این منطقه از حمله مغولان ایلخانی باعث شد که به‌عنوان محلی امن مورد توجه هنرمندان و دانشمندان قرار گیرد و همین موضوع به‌شکل‌گیری مکتب نگارگری شیراز اول انجامید.

با این اوصاف می‌توان فهمید که ثبت یک روز به نام شیراز در تقویم ایران تا چه اندازه مهم و لازم بوده است، در واقع با چنین اتفاقی، این شهر برای خود صاحب نامی شد تا به بهانه آن، فرصت مناسبی برای پاسداشت زیبایی‌ها، هنر و فرهنگ این دیار به وجود بیاید.

خواهر خوانده‌های شیراز را بشناسید

خواهر خواندگی اصطلاحی‌است که برای پیوند بین دو شهر به کار می‌رود که از نظر فرهنگی و تاریخی شباهت‌هایی به یکدیگر دارند، هدف از این پیوند ایجاد همبستگی بین دو شهر است و زمینه را برای گردشگری و تبادل فرهنگی میان آن‌ها فراهم می‌کند.

شیراز به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و هم‌چنین یکی از مراکز مهم فرهنگی ایران، با پیشینه‌ی تمدنی بسیار غنی، همواره با شهرهایی هم‌تراز خود خواهر خوانده بوده است.

شهر نانجینگ چین (Nanjing)،یکی از خواهرخوانده‌های شیراز است که در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷( می ۲۰۱۸) با عقد تفاهم‌نامه‌ای، همکاری‌های فرهنگی متقابل را با شیراز آغاز کرد.

نانجینگ مرکز استان جیانگ سوست؛ این شهر در مرزهای شرقی کشور چین واقع شده و یکی از پایتخت‌های باستانی و خاستگاه تمدن و فرهنگ‌های مختلف چین است.

نانجینگ را مرکز اقتصادی، سیاسی و فرهنگی منطقه شرق چین می‌دانند که یکی از شهرهای مهم و پایتخت شش سلسله‌ی امپراطوری در چین بوده است. این شهر یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی و محل تجمع فرهیختگان و هنردوستان چین به شمار می‌رفته و میراث تاریخی بسیار باشکوهی را در خود جای داده است؛ آسمان خراش‌ها، معماری باستانی بناهای شهر، موزه تاریخ و دیوار قدیمی که در طول سلسله مینگ ساخته شده است، نمونه‌ای از زیبایی‌های این شهر تاریخی و فرهنگی‌ست.

تمام این ویژگی‌ها نانجینگ را به شیراز نزدیک می‌کند و از این رو پس از عقد تفاهم‌نامه، اقداماتی از سوی شهرداران وقت دو شهر صورت گرفت تا این دو شهر را به یکدیگر نزدیک کنند و زمینه برای الگوبرداری و پیوند هرچه بیشتر فرهنگ دو شهر فراهم سازد از جمله‌ی این اقدامات می‌توان به نصب سردیس سعدی شیرازی در پارک بین‌المللی دوستی نانجینگ و هم‌چنین نصب سردیس سائوشجین شاعر چینی در باغ جهان‌نمای شیراز اشاره کرد.

شهرهای زیادی در دنیا به عنوان خواهرخوانده شیراز به حساب می‌آیند، نظیر وایمار آلمان، کوالالامپور مالزی، آکادیر مراکش، غازی آنتپ ترکیه، درسدن آلمان و نووی ساد صربستان، ژوهانسبورگ، مسقط عمان، قونیه ترکیه، دوشنبه تاجیکستان و نیکوزیا قبرس که به همین منظور سفرای این کشورها در مراسم روز شیراز حضور پیدا می‌کنند.

ضبط برنامه‌های تلویزیونی در مکان‌های گردشگری شیراز و پخش آن‌ها از صداوسیما جزو برنامه‌های روز و هفته شیراز بوده است تا توجه مخاطبان ملی و بین‌المللی به این شهر جلب شود.

به گزارش ایمنا، اردیبهشت در شیراز با زادروز سعدی شیراز آغاز می‌شود و با بزرگداشت ملاصدرا شیرازی هم به پایان می‌رسد، همه این موارد باعث شدند تا روز پانزدهم اردیبهشت به عنوان روز شیراز نام‌گذاری شود، در این روز برنامه‌های مختلفی از طرف نهادهای مختلف مانند شهرداری و شورای شهر برگزار می‌شوند که هر یک در نوع خود جذاب و دیدنی هستند.

کد خبر 750387

دیگر خبرها

  • در جلسه علنی شورای شهر شیراز چه گذشت؟
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • برپایی میز خدمت در شهرستان زرندیه
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • رعایت عدالت در توزیع اعتبارات استان سمنان/ نذر فرهنگی ترویج شود
  • سبک زندگی اسلامی عاملی برای پیروزی بر جنگ ترکیبی
  • مترو حرم مطهرشاهچراغ (ع) مورد توجه مسئولان شهری باشد
  • مسئولان قانون را در اولویت امور خود قرار دهند
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد
  • واگذاری سرویس مدارس شیراز به شهرداری